Hétfő reggel még nem olyan nehéz üdén és kipihenten a tükörbe nézni, hiszen a hétvége alatt biztos volt idő pihenni és feltöltődni. De a hét közepe felé egyre nehezebb reggel frissnek tűnni, nem beszélve a péntekről, mikor már az egész heti munka fáradalmai meg látszanak a bőrön. Ha irodában vagy olyan helyen dolgozol, ahol kevés a természetes fény és a friss levegő, fokozottan meglátszik a bőrödön a sápadtság. Egy-két jó tanács a segítségedre lehet, hogy még a hét második felén is frissnek tűnj.

Reggeli frissítés

Nagyon hatásos, ha a reggeli arctisztítást nem meleg, hanem inkább hűvösebb vízzel végzed. A hidegebb víz hatására a bőr hajszálerei összehúzódnak, így máris frissebbnek tűnik a bőr. Próbáld ki, hogy az arctonikot nem vattára teszed, hanem a kezedbe öntesz egy kisebb mennyiséget, majd átpaskolod vele az arcod. Érezni fogod, hogy bőröd egyből feszesebb lesz.

Karikák eltüntetése a szemkörül

Ha korán kell kelni és az éjszaki pihenés is rövid volt, akkor reggel lila karikák vagy duzzadt ödémák jelenhetnek meg a szemkörül. Mind a két problémára megoldás a krioterápia. Ez bonyolultul hangzik, de nagyon egyszerű a dolog, a hideg erejét kell használni.
 
Ha duzzadtan karikás a szemed, akkor este nem szabad szemkrémet használni, mert ez fokozza a problémát, hanem a jó megoldás a szemzselé. Reggel szintén a szemzselét kell felkenni a szem köré, és érdemes előtte betenni a hűtőbe a hatás fokozása érdekében. A szemápolót pedig úgy tedd fel, hogy az ujjbegyekkel nyomkodó, pumpáló mozdulatot végezel a belső szemzugtól kifelé haladva. Így a szem körül felhalmozott folyadék kiürül és megszűnik a szem körüli duzzanat.

A lila karikák ellen is bevethető a hideg ereje, de itt óvatosabban kell bánni a módszerrel, mert általában akinek lila karikás a szeme annak vékonyabb a bőre ezen a területen.

C-vitamin és oxigén az üde bőrért

 
Vannak olyan hatóanyagok, melyek frissítő hatással vannak az arcbőrre. Ilyen például a C-vitamin és az olyan krémek, amelyek fokozzák az oxigén felvételt a bőrben.  Ezekből a típusú ápolókból érdemes a könnyedebb, emulzió állagú terméket választani. Az emulzió könnyen felszívódik, nem nehezíti el a bőrt, a sok nedvesség tartalma miatt sok vizet juttat a bőrbe, ezzel is fokozva az üdítő hatást.

Frissítő sminktippek

 
Sminkkel is lehet az üdeséget fokozni. Jó megoldás a BB krém, szép egyenletes lesz tőle a bőr és nem tűnik túl sminkeltnek az arc. De használhatod a “csak a kényes pontokra az alapozóból” technikát.

Ez azt jelenti, hogy nem kell az egész arcra alapozót használni, hanem csak a szem környékére, az orr két oldalára, a két szemöldök közé valamint az áll középpontjára. Az arc többi részét pedig egy nagy ecset segítségével púderezd át átlátszó porpúderrel.

Az alapozónál ügyelni kell arra, hogy a színe egyezzen az arc két oldalának színével, akkor lesz nagyon természetes a hatás. A friss sminkhez az alapozón kívül nem kell más, mint egy kis szempillaspirál, rózsaszín vagy narancsos pirosító és vizesen csillogó szájfény. A sötét szemhéjpúder, a sötétebb árnyalatú pirosító és rúzs fáradtnak mutatja az arcot.

 

Belső frissítés

Hogy jól induljon a reggel nem szabad kihagyni a reggelit. A jól megválasztott étel megkönnyíti a korai indulást, energiával tölt fel és jobban tudsz koncentrálni a délelőtti feladatokra. A zabkása, müzli, friss zöldség és barna kenyér mind jó megoldásnak tűnik.

Ha nem vagy kávé függő, akkor kezd a reggel egy pohár citromos vízzel vagy frissen facsart gyümölcslével. Nekem ez csak tavasz és nyári időszakban szokott menni, pedig mindig megállapítom, hogy milyen jó a hatása a reggeli citromos víznek, csak télen valahogy jobban esik a meleg tejeskávé. 🙂

Szerző: Borsche Annamária

Szépségcoaching programok HAMAROSAN!

 

A Szépségcoaching programok lehetőséget nyújtanak arra, hogy nőjön az önbizalmad, szó szerint jól érezd magad a bőrödben, ami egyenesen vezet ahhoz, hogy könnyebben old meg a minden napokban előforduló problémáidat.

Ez a program a jól ápoltságra, a jó közérzetre épít, arra, hogy ha úgy érzed jól nézel ki, akkor pozitívabban látod a dolgokat és a kisugárzásod is megváltozik. Jó irányba indulnak el a dolgaid, az emberekben jó benyomást keltesz, hiszen látszik, hogy jól érzed magad, egyensúlyban vagy önmagaddal.

 

Üde arcbőr minden reggel 1
Cresta Social Messenger