Biztos Neked is vannak olyan bőrápolással kapcsolatos információd, amit nem vagy nem jól tudsz. Összeszedtem most egy-két érdekes kérdést, melyekre megadom a választ, hogy könnyebb legyen összeállítanod a napi, heti vagy havi bőrápolási rutinodat.

  • Tudtad, hogyha a zuhany alatt vagy fürdés közben tisztítod le a bőröd akkor nem csak időt spórolsz, hanem a meleg párától kitágulnak a pórusaid, így utána hatékonyabban felszívódnak a krémek a bőrödbe? Ráadásul alaposabban le tudod mosni az arcod, mert nem vattával tologatod a bőrödön a tisztítót, hanem a tenyeredbe teszed az arctejet és egyszerűen megmosod vele az arcod.
  • Tudtad, hogy a feszesítő hatású szérumokat mindig a nappali krém fölé kell kenni? Ugyanis az ilyen szérumok ráfeszülnek a bőrre és ha utána még bekrémezed, akkor nem tudja megfelelően kifeszíteni az arcod.
  • Tudtad, hogyha kicsit felmelegíted a szérumokat, krémpakolásokat és úgy teszed a bőrödre, akkor hatékonyabban fejtik ki a hatásukat? A meleg hatására a pórusok kitágulnak, megindul a mikrokeringés és jobban bejutnak a bőrbe a hatóanyagok. Ráadásul a meleg hatására az arcizmaid lelazulnak, így simábbak is tűnik az arcod.Ezt nevezik thermo terápiának.
  • Tudtad, hogyha duzzadt a szemed, akkor nem szabad szemkrémet használnod? A megfelelő szemápoló a szemzselé, ugyanis a zselé megszárad és enyhe nyomást gyakorol a bőrre, mely segít az ödéma csökkentésébe.
  • Tudtad, hogyha a szemfesték lemosót benedvesített vattára teszed és pár másodpercig a szemeden hagyod, akkor könnyebben eltávolítja a szemfestéket? A nedves vatta és a sminklemosó hatására a szempillafesték fellazul és jobban csúszik a bőrön. Így elkerülöd, hogy húzza a vatta a szemed és nem engedi, hogy a sminklemosó a szemedbe kerüljön.
  • Tudtad, hogy a testradírozást mindig az összes ujjad használatával kell csinálni? Ha rászántad magad, hogy leradírozod a testeden a bőrt. akkor a bokádtól( lábfejedtől) indulj felfelé a lábadon, méghozzá úgy, hogy egy-két simító mozdulattal oszlasd el a bőrradírt a lábadon, majd nyisd szét az ujjaidat és csak az ujjbegyeidet használva körkörösen dörzsöld a bőröd. Soha ne maradj sokáig ugyan azon a területen, inkább menj végig többször az egész testeden.
  • Tudtad hogyha a Beautyblenderrel ütögetve és nem simítva viszed fel az alapozót, akkor nagyon vékony és egyenletes lesz az alapozás a bőrödön?
  • Tudtad, hogy a fényvédőt mindig a napozás előtt fél órával kell a bőrre tenni? A fényvédőnek fel kell szívódnia a bőröd felszínébe, így tud maximális védelmet nyújtani a nap ellen.
  • Tudtad, hogy gyantázás előtt nem szabad szoláriumba vagy napra menni? Ugyanis a szolárium és a nap is nagyon felmelegíti a bőrt, így sokkal sérülékenyebb lesz. Pigmentfoltok és sebek is keletkezhetnek ilyenkor.

Szerző: Borsche Annamária

Cresta Social Messenger