Sokszor találkoztam vendégeimnél azzal a problémával, hogy nem voltak megelégedve az arckrémükkel, a bőrük állapotával. Ilyenkor mindig átbeszéltük, hogy milyen ápolási menetet követnek otthon. Ha a bőrtípusuknak megfelelő a krém, a tisztító, a tonik, akkor máshol kell keresni a problémát.


A bőrfelszín sejtjei 28 naponta újulnak meg, de ez a folyamat nem egyszerre, hanem fokozatosan történik. Vannak olyan bőrtípusok, melyeknél ez a folyamat lassabb, az ilyen bőrfelszín hámlik, érdes nem jó a tapintása. Vannak olyanok is melyekben nagyon sok fekete mitesszer található, vagy egyszerűen sápadt, fakó a színe. Ezek az állapotok mind hátráltatják, hogy egy hatóanyagos krém könnyedén és maximálisan felszívódjon a bőrbe.

Ha ezt tapasztalta egy vendégem, akkor leggyakrabban egy jól kiválasztott bőrradír megoldotta a problémát. A peelingek gyorsabban és egyszerre távolítják el az elhalt hámsejteket, ezzel felszabadítva a bőrt. Megnyílik az út a hatóanyagok előtt, másrészt pedig az érdes, esetleg hámló bőr is sima és puha lesz

És milyen a jó bőrradír?

 

Nagyon sok típusból  lehet választani. Az a tapasztalatom, hogy ezt a döntést sok tényező befolyásolja. Van, aki szereti a szemcsés, érdes radírokat, nekik megfelel egy magőrleményes vagy egyéb szemcséket tartalmazó radír. Van, aki a kellemesebb megoldásokat kedveli, az ő számukra nagyon jól megfelelnek az enzimes vagy AHA –savas peelingek.

Milyen gyakran használjuk a peelinget?

 

Ez inkább a fontos kérdés!

Ha a bőr vastag és mitesszeres, akkor akár 2 naponta is le lehet radírozni, míg nem javul az állapot, majd átállni az 5-7 naponkénti rendszeres radírozásra.

Egy sápadt, fakó bőrnél az eredmény már hamarabb észrevehető. Eleinte kicsit gyakrabban 3-5 naponta, majd 7-9 naponta jó leradírozni a bőrt.

Ha valakinek nagyon érzékeny a bőrre, akkor szemcsés peelinget nem javasolt használni. Az enzimes peelingek kíméletesebbek. Ebben az esetben 10-14 naponta célszerű ismételni a kezelést.

Úgy gondolom érdemes egy „bőrradírpróbát” tenni, mielőtt új arckrémet vásárolnál! Az eredmény garantáltan egy friss és üde bőr lesz!

Szerző: Borsche Annamária

Szépségcoaching programok HAMAROSAN!

 

A Szépségcoaching programok lehetőséget nyújtanak arra, hogy nőjön az önbizalmad, szó szerint jól érezd magad a bőrödben, ami egyenesen vezet ahhoz, hogy könnyebben old meg a minden napokban előforduló problémáidat.

Ez a program a jól ápoltságra, a jó közérzetre épít, arra, hogy ha úgy érzed jól nézel ki, akkor pozitívabban látod a dolgokat és a kisugárzásod is megváltozik. Jó irányba indulnak el a dolgaid, az emberekben jó benyomást keltesz, hiszen látszik, hogy jól érzed magad, egyensúlyban vagy önmagaddal.