Minden héten többen kérdezik tőlem, hogy milyen krémet javaslok, mit használjanak a bőrükre. Erre a kérdésre nehéz és egyben könnyű is válaszolni. Nehéz, mert nem látom a kérdező bőrét, de könnyű is, mert szinte minden bőrtípusra ugyan azok az ápolási alapelvek vonatkoznak.
 
Először is, amit szeretnék hangsúlyozni, hogy egy krém nem fogja megoldani a problémádat és a krém a legutolsó, amit ki kell választani a megfelelő arcápoláshoz. Ha megtalálod a neked való arckrémet az szuper, de tapasztalni fogod, hogy ami nyáron jó volt a bőrödre, az télen kevés lesz.
 
Ami lényeges, hogy a bőrünk folyamatosan változik. Nem csak az időjárás befolyásolja, hanem az is, hogy napközben milyen egyéb hatások érik, milyen egyéb belső változásokon mész át. Mit eszel, hogyan éled a mindennapjaidat.
 
Az arckrém kiválasztásának első és legfontosabb lépése, hogy helyesen tudd milyen bőrtípusba is tartozol. Következő lépés a napi, heti és havi bőrápolási rutin kialakítása.
 
Hiába szuper jó egy krém, ha el van szarusodva a bőröd vagy nem megfelelő arctisztítót használsz. Nem fog jól felszívódni, úgy érzed majd nem hat a krém, esetleg még le is pöndörödik a bőrödről. Ez mind azért van, mert nem jó az arcápolási rutinod. Nincs kellőképpen előkészítve a krém befogadására.
 
Lehet úgy érzed neked ennyi időd, türelmed nincs, hogy letisztítsd, tonizáld, radírozd a bőröd és még évszakonként a krémeket is lecseréld. De ezek szükségesek ahhoz, hogy a bőröd olyan legyen, amilyet te is szeretnél.
 
Ami télen beválik, az nyáron túl sok lesz. Nyáron nagyon sok nedvességre van szüksége a bőrnek, ezért erősen hidratáló arcápolót kell használnod. Ha foltosodára vagy leégésre hajlamos a bőröd, akkor ennek a hidratálónak erős fényvédőt is kell tartalmaznia.
 
Télen a hideg idő miatt kicsit zsírosabb, védő hatású krémet kell használni, főleg, ha érzékeny vagy zsírhiányos a bőröd.
 
A napi bőrápolási rutin kialakítása nem olyan bonyolult, de ha szükséged van szakértő tanácsra, akkor kérj egy online szépségápolási tanácsadást és szívesen segítek összeállítani a Neked megfelelő programot!

Szerző: Borsche Annamária

Szépségcoaching programok HAMAROSAN!

 

A Szépségcoaching programok lehetőséget nyújtanak arra, hogy nőjön az önbizalmad, szó szerint jól érezd magad a bőrödben, ami egyenesen vezet ahhoz, hogy könnyebben old meg a minden napokban előforduló problémáidat.

Ez a program a jól ápoltságra, a jó közérzetre épít, arra, hogy ha úgy érzed jól nézel ki, akkor pozitívabban látod a dolgokat és a kisugárzásod is megváltozik. Jó irányba indulnak el a dolgaid, az emberekben jó benyomást keltesz, hiszen látszik, hogy jól érzed magad, egyensúlyban vagy önmagaddal.

 

Milyen krémet használjak? 1
Cresta Social Messenger