A bőrtípus ismerete elengedhetetlen a megfelelő bőrápoláshoz. Ha nem jól diagnosztizáltuk a bőrünket, akkor valószínűleg nem a megfelelő terméket használjuk, ami hosszú távon problémákhoz vezethet. A bőrtípus beazonosítására kérhetünk segítséget kozmetikustól. Ő nem csak megnézi a bőrt, hanem kérdéseket tesz fel, mely segít a pontos meghatározásban. A most indult sorozatban egyenként bemutatom a különböző bőrtípusokat. Az első a normál bőr. A normál bőr az egyik legritkább bőrtípus, leginkább fiataloknál fordul elő. A szervezetet ért külső és belső hatások azonnal befolyásolják a bőr állapotát, ezért nehéz megőrizni az eredeti állapotot.

Jellemzői:

  • Sima és feszes a bőr, tapintásra puha, nem érdes a felülete
  • Pórusai zártak, nem látszódnak
  • Arc mosás után nem húzódik, hamar visszanyeri hidratált állapotát
  • A faggyú mirigy működése normális, nincsenek zsíros vagy száraz felületek az arcon

Kezelés alapelvei:

Cél a bőr állapotának minél további megőrzése, ezért kerülni kell a szélsőséges kozmetikai kezeléseket, termékeket. A normál bőr nappali ápolása a következő képen alakul: arctisztítás arctejjel, alkohol mentes tonik, majd egy könnyű hidratáló krém. Nyáron elég egy lágy emulzió, télen egy lágy krém.

Esti bőrápolás szintén arctej, tonik és szintén hidratáló krém. Nem szükséges éjszakai krémet használni, mert az ilyen termékek túl zsírosak lehetnek, mely felboríthatja a bőr egyensúlyát. Hatóanyagok a normál bőr kezelésére: uborka, jojoba, zöldtea, C-és E-vitamin

 

Kérdésed van a témával kapcsolatban? Kérdezz bátran! Online szépségápolási tanácsadáson személyesen tudjuk megbeszélni a felmerülő kérdéseidet.

ONLINE Szépségápolási tanácsadás

Szerző: Borsche Annamária

Szépségcoaching programok HAMAROSAN!

 

A Szépségcoaching programok lehetőséget nyújtanak arra, hogy nőjön az önbizalmad, szó szerint jól érezd magad a bőrödben, ami egyenesen vezet ahhoz, hogy könnyebben old meg a minden napokban előforduló problémáidat.

Ez a program a jól ápoltságra, a jó közérzetre épít, arra, hogy ha úgy érzed jól nézel ki, akkor pozitívabban látod a dolgokat és a kisugárzásod is megváltozik. Jó irányba indulnak el a dolgaid, az emberekben jó benyomást keltesz, hiszen látszik, hogy jól érzed magad, egyensúlyban vagy önmagaddal.