A bőrtípus ismerete elengedhetetlen a megfelelő bőrápoláshoz. Ha nem jól diagnosztizáltuk a bőrünket, akkor valószínűleg nem a megfelelő terméket használjuk, ami hosszú távon problémákhoz vezethet. A bőrtípus beazonosítására kérhetünk segítséget kozmetikustól. Ő nem csak megnézi a bőrt, hanem kérdéseket tesz fel, mely segít a pontos meghatározásban. A most indult sorozatban egyenként bemutatom a különböző bőrtípusokat. Az első a normál bőr. A normál bőr az egyik legritkább bőrtípus, leginkább fiataloknál fordul elő. A szervezetet ért külső és belső hatások azonnal befolyásolják a bőr állapotát, ezért nehéz megőrizni az eredeti állapotot.

Jellemzői:

  • Sima és feszes a bőr, tapintásra puha, nem érdes a felülete
  • Pórusai zártak, nem látszódnak
  • Arc mosás után nem húzódik, hamar visszanyeri hidratált állapotát
  • A faggyú mirigy működése normális, nincsenek zsíros vagy száraz felületek az arcon

Kezelés alapelvei:

Cél a bőr állapotának minél további megőrzése, ezért kerülni kell a szélsőséges kozmetikai kezeléseket, termékeket. A normál bőr nappali ápolása a következő képen alakul: arctisztítás arctejjel, alkohol mentes tonik, majd egy könnyű hidratáló krém. Nyáron elég egy lágy emulzió, télen egy lágy krém.

Esti bőrápolás szintén arctej, tonik és szintén hidratáló krém. Nem szükséges éjszakai krémet használni, mert az ilyen termékek túl zsírosak lehetnek, mely felboríthatja a bőr egyensúlyát. Hatóanyagok a normál bőr kezelésére: uborka, jojoba, zöldtea, C-és E-vitamin

 

Kérdésed van a témával kapcsolatban? Kérdezz bátran! Online bőrápolási tanácsadáson személyesen tudjuk megbeszélni a felmerülő kérdéseidet.

ONLINE Bőrápolási tanácsadás

Szerző: Borsche Annamária