A napi ápolás elengedhetetlen része az arckrém. De a legjobb kiválasztása sokszor gondot okoz. Több szempontot is figyelembe kell venni, melyek befolyásolják a döntést. Az alábbi 6 pont segítségedre lesz, ha ezeket követed, valószínűleg megtalálod a bőrödre való legjobb arckrémet.

1. Határozd meg a bőrtípusodat!

Új vendégeimnél tapasztaltam, hogy vagy nem, vagy rosszul tudják, milyen bőrtípusba tartoznak. Ennek meghatározását legjobb kozmetikusra bízni, mert ő  kikérdezés és a bőr vizsgálata után részletesen el tudja mondani milyen bőrtípusba, tartozik a bőröd.
Ha egyedül szeretnéd meghatározni, akkor érdemes egy bőrtípus tesztet kitölteni.

2. Meghatározó, hogy milyen évszak van

Télen olyan krémet kell választani, amely egy kicsit zsírosabb, hogy védje a bőrt a hideg és a szél szárító hatásától.
Nyáron a megfelelő ápoló olyan, amelyik fényvédőt is tartalmaz és kicsit könnyebb, több vizet tartalmaz. Igaz, hogy a fényvédős krémek általában testesebbek, de találni olyan márkát a professzionális kozmetikumok között, melyek akár zsíros/ kombinált bőrre is használhatók.

3. Milyen egyéb kozmetikumot használsz még?

Ha éjszakai krémet is használsz, akkor nappalra legjobb megoldás egy hidratáló hatású könnyű arckém, melyre szükség esetén sminkelni is lehet. A túl zsíros krémekre nem lehet tartós sminket feltenni. Ha nagyon száraz a bőröd, akkor inkább egészítsd ki a nappali krémet ampullákkal, szérumokkal.

4. Milyen típusú ápolót szeretsz használni?

Ha nem szeretsz sokat kenegetni, pepecselni a krémekkel, akkor jó megoldás a 24 órás krém, mely éjszakára és nappalra is használható.
Ha nem szereted a bőrödön a krémes érzést, akkor válassz egy könnyű emulziót!
Ha gyorsan akarsz reggel végezni, akkor jó megoldás a BB krém, mert ez bőrápoló és bőrkorrigáló is egyben.

5. Milyen problémát akarsz megoldani a bőröddel kapcsolatban?

Ha laza kötőszövetű a bőröd, akkor válassz a krém fölé egy feszesítő emulziót.
Ha hamar átfényesedik, bezsírosodik a bőröd, akkor használj mattító hatású emulziót, zselét a fényes részekre, hidratáló krémet pedig az arc többi részére.
Ha sok és mély ránc van a bőrödön, akkor válasz optikai ránctalanító hatású krémeket. Ezek olyan szemcséket tartalmaznak, melyek visszaverik a fényt, így a ráncok kevésbé tűnnek mélynek, a bőr simább hatást kelt.

6. Milyen típusú kozmetikumokat szeretsz?

Itt arra gondolok, hogy natúr, bio, kizárólag növényi hatóanyagokat tartalmazzanak, vagy a legújabb fejlesztéseket is szívesen kipróbálod.

Remélem sikerül megtalálnod a legjobb nappali ápoló krémet!

Szerző: Borsche Annamária

Szépségcoaching programok HAMAROSAN!

 

A Szépségcoaching programok lehetőséget nyújtanak arra, hogy nőjön az önbizalmad, szó szerint jól érezd magad a bőrödben, ami egyenesen vezet ahhoz, hogy könnyebben old meg a minden napokban előforduló problémáidat.

Ez a program a jól ápoltságra, a jó közérzetre épít, arra, hogy ha úgy érzed jól nézel ki, akkor pozitívabban látod a dolgokat és a kisugárzásod is megváltozik. Jó irányba indulnak el a dolgaid, az emberekben jó benyomást keltesz, hiszen látszik, hogy jól érzed magad, egyensúlyban vagy önmagaddal.

 

Az arckrém választás 6 pontja 1
Cresta Social Messenger