A szemránc kezelése 1A szemkörnyék problémáinak kialakulása nem csak a kortól, bőrtípustól, hanem az életmódtól, a környezeti hatásoktól és a lelki állapottól is függ. A kezdődő és már kialakult ráncok kezelésére ma már számos technika a rendelkezésünkre áll. A professzionális kozmetikai cégek és az orvos kutatók nagy hangsúlyt fektetnek a szemkörüli problémák megoldására. Olyan kozmetikai anyagokat, eljárásokat fejlesztenek ki, melyek látványosan csökkentik a ráncokat, hosszú időn át tartó hatással.
 
Ilyen hatóanyagok, közé tartozik a retinol (A-vitamin) mely sikerrel alkalmazható az időskori ráncok ellen. Ráncfeltöltő hatása azonnali bőrfelszínjavító tulajdonsággal párosul, fokozza a bőr megújulását és pozitívan hat a bőr rugalmasságára.

Kollagén: talán az egyik legismertebb hatóanyag. Növeli az arcbőr vízfelvevő és vízmegtartó képességét. Fokozza a bőr rugalmasságát, védi a kiszáradástól. Késlelteti a bőr öregedését. A bőrt simává, bársonyossá varázsolja.

Méhpempő: ásványi anyagokat, nyomelemeket, valamint A-, C-, D-, E-vitamint, enzimeket, 18-féle aminosavat tartalmaz, és a B-vitamin komplex tagjait is. A sejtek anyagcseréjére serkentő hatása van. Nagyon tápláló anyag.

Csíraolajok: jojoba, avokadó, búzacsíra, szezám olaj. Segítik a sejtek regenerációját és fokozzák a bőr vízmegtartóképességét.

Q10-koenzim: Szabadgyök megkötő hatása gátolja a sejtek idő előtti öregedését és erősíti a bőrvédelmet. A szöveteket intenzíven táplálja, és energiával látja el a sejteket.

Botox hatású anyagok: rengeteg változatuk létezik, de működési elvük azonos. Az izmokat ellazítják, ezáltal a ráncok kisimulnak. Előnyük az injekcióval szemben, hogy ezek a készítmények tápláló és hidratáló hatóanyagokat is tartalmaznak, így a bőr állapota is javul.
 

Kezelési eljárások:

 
Szemmasszázs: kozmetikus szakember végzi ezt a kezelési típust. Lágy mozdulatokkal simítja végig a szemkörnyéki bőrt. Szemápoló krémet, vagy krémpakolást használ hozzá. Hatására a szem körüli izmok tónusossá válnak, kisimulnak a ráncok. A masszázsnak még pihentető, idegnyugtató hatása is van.

Iontoforézis: ez a kozmetikai kezelés galvánáram segítségével hatóanyagokat juttat a bőr mélyebb rétegeibe. Ilyen anyagok a kollagén, az elasztin, vagy a vízben oldódó vitaminok. A galvánáram a szövetekben ionvándorlást hoz létre, melynek köszönhetően különböző töltésű ionok, molekulák (kozmetikai hatóanyagok) az azonos töltésű elektróddal a bőrbe jutnak. A galvánkezelés tágítja az ereket, fokozza a vérkeringést, ránctalanító, vízpótló hatása van.

Vákuum: ez a kezelés nagyon jó a duzzadt, ödémás szemre is, mert a vákuum készülék segítségével nyirokmasszázst végez a kozmetikus a szem környékén. Az enyhe szívó hatás növeli a szemkörüli izmok tónusát, ennek hatására a ráncok kiemelkednek, simábbá válnak.

Rejuvenáció: ez egy pulzáló festéklézerrel történő kezelés. Plasztikai sebész vagy kozmetológus orvos végzi. A lézerfény stimulálja a bőr alatti kötőszövet kollagénjét. Hatására a mélyebb rétegek kollagénszerkezete megerősödik és átépül, ezért a végleges eredmény nem közvetlenül a kezelés után, hanem néhány hónap elteltével látható. A bőr finomabb tapintású lesz, csökken a pórusok mérete, a ráncok kisimulnak.

Botox injekció: botulinum toxint injekcióznak a szemkörüli izmok bizonyos pontjába. Hatására az izmok időlegesen nem mozognak, ezért a bőr kisimul.

Botox hatású szemkezelés: kozmetikai kezelés, mely botox hatású anyagot tartalmaz. Hatására a szemkörnyéki izomzat ellazul, a kezelés tápláló hatóanyagaitól a bőr feltöltődik. Az eredmény látványos, kisimult bőr.

Hyaluronsavas feltöltés: Az alsó szemhéj alatti ráncokba juttatnak be hyaluronsavas töltő anyagot. Ennek hatására a ráncok kisimulnak, halványodnak. Nem hosszú távú megoldás, de aki nem szeretne műtétet, annak ez egy megfelelő alternatíva. Kizárólag orvos végezheti!

HIFU: A micro fókuszált ultrahang technológiája jelenleg az egyik legnépszerűbb arcfiatalító eljárás. Az eljárás a bőr különböző rétegeiben apró, kontrollált hősérülési pontokat hoz létre a kezelőfej típusától függően 4,5 mm, 3,0 mm és 1,5 mm mélységekben. A folyamat során a 60-65 ℃ hősérülések környezetében egy azonnali szövetfeszesedés jön létre. De a legjobb eredmény a kezelést követő 2-4 hónapban következik be. Kozmetikusok és orvosok is végzik ezt az eljárást.

Plazma: A plazma technológia főleg a megereszkedett felső szemhéjon hoz látványos változást. A plazma halmazállapotot (negyedik halmazállapot ) használva működik. A készülék a levegőben lévő gázok ionizációjával hoz létre egy elektromos ívet miközben a kezelőfejet a bőrhöz közelítik, ami egy pontban  szilárd szövetek elpárolgását okozza anélkül, hogy a mélyebb rétegekben kárt tenne, vagy a körülötte lévő bőrt megsértené. Ezáltal a bőr mennyisége  a kezelt területen csökken, feszesebb lesz. Az eljárást orvosok és kozmetikusok is alkalmazzák.

Dermaroller és dermapen: kollagén indukciós terápia. A kezelés során a felszíni mikrosérülések okozásával az a cél, hogy beinduljon a kollagén újraképződése. A kis tűszúrások hatására a bőr beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait, így a bőr fezes és rugalmasabb lesz. Kozmetikusok és orvosok is végzik ezt a beavatkozást. Érdemes gyakorlott szakembert felkeresni.

Szerző: Borsche Annamária

Szépségcoaching programok HAMAROSAN!

 

A Szépségcoaching programok lehetőséget nyújtanak arra, hogy nőjön az önbizalmad, szó szerint jól érezd magad a bőrödben, ami egyenesen vezet ahhoz, hogy könnyebben old meg a minden napokban előforduló problémáidat.

Ez a program a jól ápoltságra, a jó közérzetre épít, arra, hogy ha úgy érzed jól nézel ki, akkor pozitívabban látod a dolgokat és a kisugárzásod is megváltozik. Jó irányba indulnak el a dolgaid, az emberekben jó benyomást keltesz, hiszen látszik, hogy jól érzed magad, egyensúlyban vagy önmagaddal.

 

A szemránc kezelése 2

Online Szépségápolási tanácsadás

 

 

Kérdésed van a témával kapcsolatban? Kérdezz bátran! 

Online szépségápolási tanácsadáson személyesen tudjuk megbeszélni a felmerülő kérdéseidet.

[et_pb_image global_parent=”28565″ _builder_version=%

Cresta Social Messenger